tjej sitter med datorn i knät på en trappa

Syftet med kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå är att ge vuxna kunskaper på en nivå som motsvarar utbildningen i gymnasieskolan. Den kommunala vuxenutbildningen på gymnasial nivå bedrivs i form av kurser och även i form av ett komvuxarbete. Det är samma ämnesplaner och kunskapskrav inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå som inom gymnasieskolan, med undantag för specialidrott. Det kan också finnas andra kurser som utformas efter individuella behov.

Gymnasieexamen kan utfärdas i form av yrkesexamen eller högskoleförberedande examen för den som uppnått 2 400 gymnasiepoäng

Information om vuxenutbildning på skolverkets webbplats 

DISTANSKURSER

Svedala kommun erbjuder gymnasiala kurser för vuxna på distans. Distanskurser har flexibel kurstid och är individuellt anpassade. Obligatoriska möten och prövningar kan förekomma. Studieformen bygger på skrivna instruktioner och självstudier. Viss studievana är en viktig förutsättning. Kontakta studie- och yrkesvägledare för mer information eller om ni vill läsa någon kurs som saknas i tabellen nedan.

Hermods har ett brett kursutbud och kontinuerliga kursstarter på alla distanskurser och du bestämmer själv i vilken takt du ska studera. Du ansöker genom att fylla i en webbansökan.

För dig som funderar på att anmäla dig till en distanskurs, har frågor eller vill ha hjälp med din ansökan så kontaktar du våra  studie- och yrkesvägledare Lisbeth eller Maria ->

Ansökningar som kommer in efter sista ansökningsdatum behandlas löpande i mån av tid.